Новости недвижимости Украины

Недвижимость, бизнес и деловая жизнь. Доставка новостей "на дом".

В Австралії створили “вічний” будинок

 

Архітектори австралійської компанії Austin Maynard Architects провели незвичайну реконструкцію будинку 1850 року побудови в Мельбурні, надавши йому все можливе чарівність еклектичного і богемного кварталу Фіцрой, де він розташований.
Район Фіцрой в Мельбурні вважається Меккою стріт-арт художників, музикантів та інших представників місцевої богеми. Практично всі фасади будівель тут розписані графіті, а вдома минулого і навіть позаминулого століття є сусідами з сучасними будівлями.Саме один з таких старовинних будинків 1850 року побудови і потрапив в роботу до архітекторів.

Сім’я власників будинку попросила відреставрувати будівлю, створивши з нього сучасний “вічний” будинок, з якого їм не хотілося б переїжджати.Господарі також побажали якось пристосувати до життя і внутрішній дворик, при цьому залишивши його відкритим для сусідів.

“Щоб стара будівля не перетворилося в музей і повернулося до життя, треба зробити щось дуже яскраве.Наш проект будинку King Bill – це любовний лист району Фіцрой, в якому він розташований, якийсь колаж з архітектурної історії цього району, його текстур і форм, його порядку і одночасного хаосу “, – говорять автори проекту.

Архітектори вирішили об’єднати в будівлі найрізноманітніші форми, текстури і матеріали. Саме тому, якщо дивитися на будинок з різних сторін, може здатися, що це і зовсім кілька різних будівель!

На місці великого внутрішнього дворика спорудили прибудову, що нагадує трейлер-кемпер для автомандрівників: вона має обтічну форму і покриття з гофрованого металу.

Цей же метал виступає в будинку в ролі віконниць, які можна відкривати і закривати для захисту від полуденного сонця. А виїмки в гофрованої даху мають корисне призначення – вони допомагають власникам збирати з даху дощову воду.

Всі три частини будинку (їх загальна площа 407 м2) – стара цегляна і дві прибудови – з’єднуються межжду собою заскленим переходом.

В металевому “кемпері” розташована одна зі спалень, ванна і бібліотека з натяжним навісом, що нагадує батут, де можна відпочивати – читати книги і дивитися кіно.

У старій частині будівлі знаходяться спальні, вітальня і ще одна ванна, а в скляній прибудові – кухня і їдальня, що виходять в сад.

Джерело: superdom.ua

Читайте также

Возможно, Вам также будет интересно